تحولات منطقه

تا امروز هیچ طرح مشخصی برای برخورد با تشدید شرایط بحرانی آب در سال ۹۷ نهایی نشده و به نظر می رسد مسئولان مربوطه چشم به آسمان دوخته اند؛ چرا که پیش بینی های هواشناسی حاکی از افزایش میزان بارش ها در روزهای باقی مانده از زمستان و روزهای ابتدای بهار است.

مسئولان چشم به آسمان
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین،   از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهرماه ۹۶) تا روز بیست و یکم بهمن ماه در مجموع ۴۶.۵ میلیمتر بارش در کشور به ثبت رسیده است.

این میزان بارش نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهشی ۴۸.۶ درصدی و نسبت به متوسط مدت مشابه در درازمدت (آمار ۴۹ ساله) کاهشی ۶۳.۸ درصدی دارد.

به تبع کاهش قابل توجه بارش ها، میزان ورودی آب به سدهای کشور نیز با کاهش قابل توجه حدودا ۳۵ درصدی مواجه بوده است. همچنین طبق اعلام رسمی وزارت نیرو، در حال حاضر از مجموع ۱۷۷ سد بزرگ در ۶ حوضه آبریز اصلی کشور، ۹۵ سد کشور زیر ۴۰ درصد آب دارند که برخی از این سدها مثل سد زاینده رود، حدود ۱۰ درصد آب دارد.

این شرایط در حالی که ۴۰ درصد از آب کشور از منابع سطحی و ۶۰ درصد از منابع زیرزمینی تأمین می شود، موجب سوق یافتن بیش از پیش به تأمین آب از منابع زیرزمینی خواهد شد. این در حالی است که منابع زیرزمینی نیز در بخش های مختلف کشور با کاهش سطح دسترسی مواجه شده و برداشت بی رویه از این منابع به فرونشست ها و از دست رفتن ظرفیت های بهره برداری از برخی سفره های زیرزمینی کشور انجامیده است.

با وجود اینکه سناریوهای مختلفی در برخورد با شرایط محتمل آبی برای سال ۹۷ در مجموعه وزارت نیرو مورد طرح و بررسی قرار گرفته اما تا امروز هیچ طرح مشخصی برای برخورد با تشدید شرایط بحرانی آب در سال ۹۷ نهایی نشده و به نظر می رسد مسئولان مربوطه چشم به آسمان دوخته اند؛ چرا که پیش بینی های هواشناسی از افزایش میزان بارش ها در روزهای باقی مانده از زمستان و هفته های ابتدایی بهار حکایت دارد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.